Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 12:23 - Човекът след СебеРеализацията
Автор: atman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4913 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 02.07.2007 12:30


Спомен 5


image





  

    
Вече споменахме какво е СебеРеализацията, но как се променя човек след това и изобщо променя ли се? Отговорът е да променя се. В света няма нещо което да е в застой, всичко се променя въпросът е в скороста. Не е вярно, че човек не се променя. Сега ще ви дам един пример. Когато хората не спазват Вселенските закони те заболяват от някоя болест. Тогава в този човек се появява Чистото желание да се излекува (да се промени сегащното му състояние) и в повечето случаи това се изпълнява, чевек се излекува. Но след това отново поема по стария път и течението го отвежда до друг проблем. Така че хората се променят ежедневно, но е важно и какво избират. Там е работата, че няма разграничение за добро и зло, всичко се е смесило в една голама каша в главите на хората и изкушенията замагляват преценката им. Дори не си дават сметка, че са въвлечени в порочния кръг на причинно-следствините връзки и продължават да искат едни и същи неща отново и отново независимо колко са лоши те. Тогава как може да се промени човек към доброто?
   

    Единственият начин е следният: Когато Кундалини се събуди у Човек неговата Парасимпатикова нервна система започва да функционира и да се проявява по върховете на пръстите му, че и по цялото тяло. Тези индикации са израз на енергийното състояние на неговите чакри и канали. И какво от това ще каже някой? Ами там е работата, че тези чакри се грижат за много неща включително и за физическото състояние на органите и цялото тяло. Навярно знаето от източната философия - "Да лекуваме болеста преди да се е появила". Но това е невъзможно, никой съвременен лекар не може да го направи, и защо. Защото как да лекуваме нещо без да знаем каде е и какво е. Е затова тези индикации са толкова важни и са единствения начин да знаем нещата още на финно ниво преди да са се проявили на физическо в материалния свят. И всичко това казано до момента не се отнася само за болестите, а за всичко за което можете да се сетите. Тогава как няма да се промени човек? Другото основно нещо за тези индикации по рацете е, че можем да си говорим с тях в такъв смисал, че попитаме ли ги "това истина ли е", получваме отговор от тях веднага. А не забравяйте че тези усещания по рацете са израз на нашата собствена парасимпатикова нервна система, значи ние питаме себе си. А това е още едно правило заложено в религиите да търсиш отговора на нещата в есбе си. Тогава как няма да се промени човек?


    image

  
     Познанието на нашата финна система ни дава познание за всичко и всеки. Човек получил своята реализация и развиващ се в познанието на Себето навлиза в така нереченото Колективно Съзнание, което съзнание по време на медитация го изпълва с мир и дълбока любов към всичко и всички. Затова е важно да получим своята Духовна СебеРеализация, и затова е важно да медитираме и развиваме вътрешните си качества на Духа. Пожелавам на Всички Вас, да излезете от Илюзията на Света в който живеете и да усетите Истината за Живота по върховете на пръстите си :)

sahajayoga-bg.org/index.htm





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - misalta she se izdigash
20.10.2007 16:29
oshe parviy pat kato posetix seminara na slavynska osetix privlishane. MAYKA mi pokaza kakva e silata i.Trybva da go usetish da go izjivesh-blagodary na tezi koito sazdadosha center za sashaji yogi-neka zaedno prodaljim napred kam badesheto
цитирай
2. анонимен - Познанието
16.03.2008 12:21
Здрасти Райчо,
Имаш прекрасен блог и е великолепно, че споделяш твоята мъдрост с другите.

Сега те включих и в нашия блог и така ще наминавам по-често.
Петьо
:-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 48721
Постинги: 7
Коментари: 7
Гласове: 125
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930