Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2007 15:19 - Второ раждане!
Автор: atman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6733 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 12.06.2007 22:55



Спомен 3

 

 

 
    Моето второ раждане бе на 21.02.2004г. Сега ще споделя с Вас как се случи това и какво точно значи Второ Раждане.

    Както споменах вече в Спомен 2, сестра ми ми разказа за плакат който е видяла със възрастна индийка на него. Плакатите разлепени из града ни приканвах да отдем на Публична програма във ФК на 21.02 ВХОД СВОБОДЕН. Също се споменаваше нещо и за медитация-реализация. Тогава не разбирах за каква реализация става дума но думата медитация се бе забила в главата ми като треска и цялото ми същество пожела да отде и да разбере за какво става дума.

         Така се случи че предната вечер на 20-ти направих купон у нас, на който дойдоха и доста хора които не познавам или са ми неприатни. Беше истинско бедствие, дори саседите званяха на вратата да се оплакват. На следващия ден бях като скапан, много изморен но въпреки всичко със сестра ми отидохме в кино залата във ФК, където беше публичната програма. Залата беше пълна. На сцената имаше снимка на жената от плакатите, облечена в традиционни индийски дрехи и с червена точка на челото. Около снимката бяха поставили много цветя, а пред снимката запалена свещ. Във въздуха се носеха приатни аромати от ароматните пръчици които горяха в залата. На входа още ни раздадоха красиви цветни брошурки, с кратка информация и картинки. На сцената също имаше табло със схематично изобразен човек в поза за медитация. Странното беше, че в самото тяло имаше нарисувани канали и центрове в различни цветове.

         Програмата започна и на сцената излязоха двама солидни мъже. Представиха се, оказа се че са двама братя. Започнаха да обясняват коя е жената на снимката и как е протекал живота и до сега. Имаше вапрос от залата Тя тук ли е? Обясниха ни, че е идвала няколко пъти в България, но сега не е тук. Името и е Шри Матаджи Нирмала Деви, а това което тя е създала се нарича Сахаджа Йога. Обясниха ни какво означават тези думи след което ни пуснаха филмче за живота и. Единия от братята ни разясни с по няколко думи за всеки от енергийните центрове на таблото. Разбрахме, че се казват чакри, разбрахме също какво е ляв, десен и централен канал, както и за спящата във всеки един от нас енергия Кундалини.

image


И като кулминация на програмата предстоеше медитация-реализация. Всички си затвориха очите поотпуснаха се на седалките така че да са изправени и да им е удобно. Трябваше в началото да си поставяме дясната ръка на различни места от ляво по тялото и да казваме на ум различни заявления. След което, няколко минути мълчание и о чудо. Казаха ни: “А сега нека проверим с ръка над главата. Усещате ли нещо? Хладен или топъл полъх?” Невероятно, но да усещаше се нещо което не е материално, но се усещаше много добре. За първи път с ясно съзнание се докоснах до финния свят. Програмата свърши бяхме поканени да посещаваме залата им за медитация, като предстояло едномесечен курс в който можем да научи повече за Сахаджа Йога и медитацията. Обявиха, че всичко е безплатно и ни пожелаха приятна вечер. Обзет от еуфория и невероятна радост, че мога на науча всичко за което съм мечтал и то безплатно, излязохме от киното и веднага се отправихме в разузнаване каде е залата за медитация. Намерихме я много бързо, но трябваше да почакаме два дена до обявения ден и час за срещата. Прибрахме се у дома и с нетърпение чакахме да дойде понеделника.

         Това е  моето второ раждане. След този ден нататък живота ми стана друг, изпълнен с радост щастие и нови приатели.

    Тази духовна-себереализация всъщност е събуждането и издигането на нашата собствена енергия Кундалини, която преминава през всички енергийни центрове и излиза от нашето тяло за да се включи във Вселенския океан от енергия. Това е все едно да имаш един компютър който не е включен и един който е включен в Интернет, разликата е от Небето до Земята. Така се чувствам и аз. Опитайте и вие да получите своята духовна-себереализация.

sahajayoga-bg.org/index.htm




Гласувай:
0



1. анонимен - И аз имам този дар
14.06.2007 09:47
Радвам се че някой споделя тези усещния. Аз също съм получил своята себереализация и мога да кажа , че живота ми се промени от тогава много. Само че негативната енергия е много силна и се стреми да ни отклони от нашият духовен път. Успех по пътеката на духовноста на всички търсачи.
цитирай
2. анонимен - Събуждането на Кундалини е най-...
04.01.2008 18:23
Събуждането на Кундалини е най-хубавото нещо,което може да се случи в живота на един човек.
цитирай
3. kleopatrasv - Точно така. . . тази духовна-себ...
18.10.2009 17:58
Точно така...тази духовна-себереализация всъщност е събуждането и издигането на нашата собствена енергия ...!
Радмав се, че те открих, поздравления !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 48722
Постинги: 7
Коментари: 7
Гласове: 125
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930